Mi a Coaching valójában?

– Fontos félreértések –
– A Coaching nem tanácsadás és nem tréning.
– A Starksil Coaching nem pszichoterápia. Utóbbit a szakirányú eü. szolgálat végez steril, laboratóriumi körülmények között.

A coaching az USA-ból ered. Ott az elmúlt 250 évben átlag 18 évenként van pénzügyi válság. Komoly gyakorlatuk van tehát Probléma-megoldásban. Mi az Eredmény? – 1)  Pontosan tudják – Hogyan – kell reagálni. 2) Sosem egyedül oldják meg. Ott minden vezető kiválasztja a számára legjobb (!) coach-ot. Az USA ezért világhatalom.

Magyarország pedig ezért nem az.
Hol tart a Coaching jelenleg 2020-ban hazánkban?

1) Nálunk ’90 óta engedi az állam, hogy aki akar, haladjon előre. 30 éves mindössze a múltja.
2) Ügyfeleink visszajelezték, több száz céggel volt dolguk, akik becsapták őket. Tréninget v. tanácsadást adtak el nekik „coaching” néven.
3) Tapasztalataik szerint a “coach”-ok 95%-a elméleti szakember, “szoba-tudós”.
4) Sokszor elhangzik részükről: a tanácsadókból és tréningekből elegük van.
5) Komoly nehézség: a 2020 elején felbukkanó koronavírus.

– Fontos félreértés – A Coaching nem tanácsadás és nem tréning.

Mi a tréning? – Fix témájú előadás. Több órán át tart. Önnek végig kell ülnie. Előnye: pályakezdők v. átképzendő munkaerő számára hasznos lehet ill. “kikapcsolódást” jelent. Hátránya: 1) Fix témájú, hozzászólni nem lehet 2) Általános témákat, elméleti fogalmakat tisztáz. Nem szól arról, hogy Önnek pl. hétfőn 8-17 h között Mit és Hogyan kellene csinálnia 3) Tartalom: nem az előadó saját tapasztalata. Hanem innen-onnan, könyvekből van összeollózva 4) Nem illeszkedik az Ön céges kultúrájához. 5) Nem egyezik az Ön vezetőinek érdekeivel.
Mi valósul meg belőle az Ön cégében? – 0-10%.

Mi a tanácsadás? – Esetenként hozzászólhat. Alig néhányszor. Előnye: Személyre szabottabb, mint a tréning. Hátránya: Általános, sablon-kérdéseket tisztáz. Továbbra sem szól az Ön napi szintű, konkrét (!) problémáiról.
Mi valósul meg belőle az Ön cégében? – 0-30%.

Mi a Coaching? – Az Ön napi szintű, konkrét problémáira ad Kulcsra-Kész Megoldást. Azaz minden munkanapon óráról-órára – Mit és Hogyan – kell csinálnia minden egyes kollégának A Coach speciális, mélységi kérdéseket tesz fel. Olyanokat, amiket Ön soha nem tett fel magának. Ezután Ön a saját vállalati és privát körülményeit figyelembe véve, a saját pro-contra érveket A-tól Z-ig ütköztetve, lépésről-lépésre meghozza a – Saját Maga Számára Optimális – döntést. A Coach így vezeti el Önt az – Összességében Legelőnyösebb – megoldáshoz. Itt már nincs több: “Igen, de…”. Mivel menetközben ezeket Ön már mérlegelte mind. Előnye: 1) Saját hús-vér éleshelyzeteire ad választ: – konkrétan “Mit-Hogyan-Mikor-Hol” kell Csinálni 2) Több éve húzódó, nagy volumenű céges problémákat old meg. Méghozzá véglegesen. Hátránya: nincs haszonértéke, amennyiben az ügyfél a saját körülményeit 1) torzítja 2) elhallgatja 3) csak felületes megoldást szeretne. Az elhangzottakból megvalósul az Ön cégében: 70-100%

Kinek van szüksége coaching-ra?
Minden cégtulajdonosnak és vezetőnek (top-, felső-, közép- és alsó-szinten) a magán szektorban, versenyszférában.

Miért?
Mert ha Ön eddig meg tudta volna oldani, már megoldotta volna. De tudja, hogy egyedül van. Minden cégen belülről jövő ill. egyéb külső outsourcing „segítség” itt már kevés.

– Ki a Coach? – jellemzően volt HR-esek, pszichológusok, pedagógusok.
– Ki a Jó Coach? – Üzletember, aki – Csinálja – amiről beszél/ kérdez. Élesben, eredményesen. Ő kompetens.
További készségei: 1) nagyteljesítményű üzleti tapasztalat 2) magas szintű kommunikáció 3) célirányosan és jól (!) tud kérdezni 4) nagyteljesítményű üzleti pszichológia

Kinek előnyös a Starksil Coaching?
Befektetés szemléletű cégvezetőknek. Ez nem “sima” oktatás v. képzés. A Starksil Coaching készségeket, spec. készségeket ad Önnek.
Ennek a segítségével Ön nem visszahoz-hatja, hanem visszahozza a cége profitábilitását. Ezért vagyunk Közép-Európa Piacvezető coaching cégeinek egyike. Ügyfeleink min. 20% százalék bevétel növekedésről számolnak be 6 hónap alatt. A coachingköltség-megtérülés 6–31-szeres .

“Ami pénzügyi számokkal nem mérhető, az nem létezik.”

2020 – Office Coaching v. Online Coaching
A jelenlegi járványhelyzetre tekintettel, az alábbi formában biztosítjuk a szolgáltatásainkat:

1) Ügyfél officeba, home-officeba kimegyünk
2) Video-coaching

3) Telefon-Coaching

Koronavírus járvány
Az élet nem áll meg. Gazdasági fellendülés idején nem nagy kunszt előrehaladni.
Gazdasági válság, járvány, karantén idején? – Ott, aki halad. Rájuk érdemes odafigyelni.
Kétségbeesni? Túlélni? – v. – Jól hogyan jövünk ki ebből?
Ha Önnek utóbbi a törekvése, mi vagyunk azok, akik segíteni tudnak.
Tőlünk olyan gazdasági segítséget kap, amit hazánkban egyetlen egy másik cég sem tud adni Önnek rajtunk kívül.

A Legjobbat v. Semmit.
Starksil Consulting Group