Felnőtt Coaching

Nehéz dolgunk van.
Most már.
Nehéz. Majdnem kizárt, hogy sikerül.
Világszerte ismert mondás:

“Amit a szüleink az első 15 évünkben elrontottak,
azt a köv. 50 évben próbáljuk magunkon helyrehozni.”

Hibáztatni őket? – Semmi értelme.
Mindenki követ el hibát. Emberek vagyunk.
A felelősség viszont most már az Öné.
Ön felnőtt férfi / nő. A felnőtt képes a saját lábán megállni és menni előre. Méghozzá önerőből.

Sokan azt gondolják – alanyi jogon – jár nekik a szeretet, a különböző pénzbeni juttatások, kedvezmények, törődés, gondoskodás.
Ők tévednek.
Ezt magunknak kell először megadnunk / megteremtenünk. Még pedig úgy, hogy megküzdünk érte. Aki mástól várja ezt, sokáig vár.  Feleslegesen. Érzelmileg labilissá válik, folyamatosan hamis eszméket kerget, kapcsolatból–ki–kapcsolatba–be” csapong. Mellette pénzügyileg (és életminőségben) megreked és elindul zuhanó repülésben. Ettől lassan leépül.Egyre többször beteg lesz. Fokozatosan felemészti magát.
(Jön a stroke / szívroham / rák stb.)

Szeretne-e továbbra is:

1) bizonytalan lenni és mindentől félni, amit persze nagyhangúan továbbra is palástolna–cáfolna, de az eredményei mégis jól mutatják? 
2) álmodozni sokat, megvalósítani belőle keveset, emiatt egyre boldogtalanabb lenni, és egyre többször megbetegedni?
3) akár 40 évesen is a szüleinél – v. – 50 évesen is albérletben lakni?
4) alig pár hónap készpénztartaléka legyen? Folyamatos és növekvő adóssága? Állandó pénzhiányban és nélkülözésben éljen?
5) a tömegközlekedést nem választaná? Hanem nem lenne más lehetősége?
6) tartós, perspektivikus párkapcsolatot képtelen lenne létrehozni és fenntartani?
7) vagy “minden-rendben-van, stabilnak látszó, de rossz értelemben “megszokáson” alapuló házasságban “létezni”? Valódi szeretet, szerelem alapú kapcsolat helyett?
8) karrierje során egy helyben toporogni, nem haladni előre?
9) nem lenne lehetősége külföldre menni, többféle életmódot megismerni, látókört szélesíteni?
10) egyhangúan önismétlő, fásult, rapszódikus boldogtalan életet élni?
11) helyette az elektronikus média kép- és hangvilága – a csapongó v. befásult szexualitás – és a káros szenvedélyek (cigi, pia, drog) – keltette hamis és egészségre káros “örömeinek” hódolni?
12) világban a helyét nem találni? Valóság érzékelése megváltozna? Elvesztené az igényességét? Egyre jobban kimaradnának fontos tisztálkodási, ön-ápolási és higiéniai szokások? Emiatt kevesen keresnék az ön társaságát? Elmagányosodna, egyre többször lenne beteg? Majd max. 60 évesen vagy saját maga vetne véget az életének – or – az immun-rendszere gyengülne le a belső diszharmónia miatt annyira, hogy kisebb betegség és Game Over?

Vagy jobb lenne inkább felnőttként, ha:

1) két lábbal a földön járna, mégis érzelem-gazdag lenne?
2) saját erőből (a szülők/párja segítsége nélkül) építené fel a karrierjét akár vállalkozóként, akár alkalmazottként?
3) elköltözne otthonról, megtakarítana (nem a szülőktől/párjától várná) annyit, hogy legalább 1 színvonalas ingatlant és gépjárművet tudjon saját tulajdonban fenntartani?
4) fejlesztené az érzelemvilágát és találna magához illő self-made, önerőből előrejutó párt, feleséget / férjet?
5) nem talál ilyen párt, akkor maradna egyedül (nem magányosan) boldog és nem menne bele olyan kényszer-kapcsolatokba, amelyek miatt befásult pókerarcúvá, bulldog-arcúvá válna?
6) probléma adódna a mindennapok során (mert az mindig adódik), azt egyedül – v. – a párjával közösen, lazán és jókedvűen megoldanák, nem pedig EGO harcot vívva, egymást hergelve, a problémát túltupírozva keserűen elsüllyednének benne?
7) 30-40-50 évesen nem a válóperes ügyvédek pénztárcáját hízlalná, hanem a párjával a végsőkig kitartanának egymás mellett? Ápolnák, fejlesztenék a kapcsolatukat, nem belesavanyodnának?
8) olyan barátai lennének, akikkel kölcsönösen segítik egymást az előrejutásban, nem lehúzzák, akadályozzák, szándékosan egymásnak keresztbe tesznek?
9) mindig találna olyan munkát / üzleti lehetőséget, amiből nem csak “megélne valahogy”, hanem Jól Élne és mellette segítené 1-1 közösség ilyen irányú fejlődését, előrejutását?
10) kellemes testillata lenne még 70 évesen is, változatosan öltözködne, ápolná a testét, nem pedig undort keltő test- és szájszaga miatt lépnének hátrébb az emberek öntől?
11) egészséges emberi kapcsolatai lennének és tartalmasan töltené a minőségi szabadidejét? Nem swinger klubokba bedrogozva költené a pénzét – v. – otthon matt-részegre inná magát, hogy munka után ne kelljen szembenéznie való-önmagával?

“Every day we choose – We might won or lose”

Akkor – Most Már Tényleg – itt az ideje kézbe venni a dolgot. 
Ha ezt (is) “majd jövő évben”, a helyzet nem csak “simán” rosszabb lesz.
A belső feszültsége elhatalmasodik. Stressz mélyebben és erősebben.
Hová vezet ez? Rákos daganathoz. (Akár 45 évesen. Game Over)
Ugye, nem ezt akarja?

Mi nem akarunk megmenteni senkit.
Nem győzködjük: “ez így jó Önnek, úgy kedvező, stb.”.
Ha ezt saját maga Nem Látja, sajnos nem tudunk segíteni.
Ha viszont tudja:  a komoly előrelépés, mindig a legmagasabb szintű professzionális segítséget igényli, itt a lehetőség.
Mi tudunk segíteni.
Ez működik.

Aki cselekszik, nekik tudunk segíteni.
Aki hosszasan gondolkodik, neki sajnos nem.

Felnőtt Coaching
Good now gets Better
Starksil Csoport